Cad-On Servicii Cadastru, Proiectare, Certificari energetice

Importanţa serviciilor de cadastru

Cadastru
de CadOn
27.04.2015
vezi galerie

Cadastrul reprezinta un sistem unitar si obligatoriu de evidenta si inventariere sistematica a bunurilor imobile de pe teritoriul intregii tari, din puncte de vedere cantitativ, calitativ si juridic, indiferent de destinatia lor si de proprietar, prin care se realizeaza identificarea, inregistrarea si reprezentarea lor in registre si pe harti si planuri cadastrale.

Cadastrul este: obiectiv, pentru ca exprima realitatea din teren, unitar, pentru ca se executa dupa instructiuni si normative unice si foloseste un limbaj unic atat pentru utilizator cat si pentru beneficiar, dinamic, pentru ca exprima realitatea naturala in continua schimbare, ceea ce impune necesitatea unei intretineri permanente, general, pentru ca satisface cerintele de baza pentru toate sectoarele economiei nationale, obligatoriu, pe intreg terotoriul tarii, pentru proprietarii de bunuri imobile si pentru institutiile care gestioneaza bunurile imobile.

Rolul si continutul cadastrului trebuie sa corespunda etapei actuale si de perspectiva a dezvoltarii economiei nationale si deci, sa furnizeze date reale cu privire la: proprietarii de bunuri imobile si inscrierea lor in registrele cadastrale si cartile funciare, intinderea configuratia si pozitia bunului imobil, precum si a folosintei lui raportata la destinatia initiala, categoria de calitate a terenurilor.

Lucrarile de cadastru se excuta cu scopul de a pune la dipsozitia celor interesati, in orice moment, date reale si complete referitoare la bunurile imobile pentru a contribui la: reglementarea situatiei juridice a bunurilor imobile si inscrierea lor in cartea funciara in vederea realizarii publicitatii imobiliare, creearea unei baza juste pentru stabilirea impozitului fiscal, identificarea juridica a resurselor funciare, furnizarea elementelor necesare pentru intocmirea studiilor si proiectelor privind sistematizarea teritoriului si a localitatilor, precum si pentru alegerea diferitelor obiective industriale si social-culturale.

Importanta cadastrului consta in faptul ca acesta furnizeaza date reale privitoare la bunurile imobile (pozitie, marime, folosinta, proprietar) necesare in toate ramurile economiei nationale. De asemenea reprezinta un instrument deosebit de important, pentru ca furnizeaza documentele care dau siguranta tranzactiilor care au loc pe piata bunurilor imobile.

Cerere ofertă

Vă aşteptăm cu interes propunerile de colaborare, prin completarea formularului de mai jos. Pentru a vă răspunde cât mai adecvat, vă rugăm să alegeţi si tipul de lucrare de care sunteţi interesat.

CAPTCHA code