Cad-On Servicii Cadastru, Proiectare, Certificari energetice

Pierderea de caldură la o casă sau clădire de mici dimensiuni

Informaţii utile
de CadOn
08.08.2017
vezi galerie

Pierderile de căldură au loc ca urmare a diferenţei de potenţial termic între interior şi exterior. Vara pe caniculă, când în casă este mai răcoare decât afară, căldura călătoreşte dinstre exterior spre interior, iar iarna când afară este frig iar în casă cald, căldura va circula din interior spre exterior. De aici ne putem da seama că temperaturile dintre cele două medii ( interior şi exterior ) tind să se medieze. Deşi temperaturile ridicate pot crea pe timp de vară un adevărat disconfort, el nu se compară cu disconfortul creat de frig iarna, de aceea primul gând, atunci cănd vorbim despre termoizolaţie este despre păstrarea căldurii în locuinţă.

            Este indicat să înţelegem de ce termoizolaţia îngreunează trecerea căldurii de la interior spre exterior, astfel se poate face o comparaţie între corpul uman şi o casă. Atunci când ne îmbrăcăm gros nu facem altceva decât să ne termoizolăm, corpul uman produce caldură (îmbrăcămintea nu produce caldură, izoleazăs) şi temperatura întregului corp creşte.

            Cu cât grosimea şi etanşeitatea puloverului sau a păturii creşte, cu atât ne va fi mai cald. Pentru a ne încălzi eficient şi pentru a nu bate vântul prin incintă trebuie să limităm pe cât posibil schimbul de aer între exterior şi interior, iar regula este universal valabilă indiferent că vorbim despre corpul uman, sau despre autoturism sau chiar despre o locuinţă.

            Ferestrele eficiente, uşile exterioare eficiente, existenţa unei antreu-vestibul, termoizolarea pereţilor şi a acoperişului, limitarea curentului de aer prin casă, reducerea suprafeţelor ferestrelor şi a numarului lor ( de exemplu dacă avem 10 mp de ferestre în casă este indicat să le compartimentăm în mai puţine ferestre cu aceeaşi suprafaţă, iar ferestrele să conţină cât mai puţine compartimentări ), amplasarea dormitoarelor la etaj ( aerul cald se ridică în sus, iar cel rece va coborî la parter ), etc. toate aceste măsuri fac ca o locuinţă de mici dimensiuni să poată fi administrată pe timp de iarnă fără cheltuieli energetice foarte mari.

Cerere ofertă

Vă aşteptăm cu interes propunerile de colaborare, prin completarea formularului de mai jos. Pentru a vă răspunde cât mai adecvat, vă rugăm să alegeţi si tipul de lucrare de care sunteţi interesat.

CAPTCHA code