Cad-On Servicii Cadastru, Proiectare, Certificari energetice

Temperatura solului în funcţie de locaţie, adâncime, şi anotimp

Informaţii utile
de CadOn
08.08.2017
vezi galerie

Pământul are o temperatură constantă la diferite adâncimi, şi indiferent câtă energie cu potenţial diferit s-ar băga la o adâncime de x metri, nu se va putea influenţa temperatura pământului. Şi de aici se disting două cazuri, unul pentru răcire şi altul pentru încălzire.

  •      Până la o adâncime de 15-20 de metri, în funcţie de sol, temperatura solului variază cu anotimpurile. Vara, pământul este mai cald, iar iarna este mai rece, ba chiar îngheaţă până la o adâncime de 0,5 până la 1,5 metri, însă la 15-20 metri sub pământ temperatura este constantă la aproximativ 10 grade Celsius (± un grad).
  •      După o adâncime de 20 de m, temperatura creşte cu un grad pentru fiecare 30 de metri parcurşi spre centrul pământului. Un foraj de 200 de metri adâncime va avea în partea inferioară temperatura de 16 grade Celsius, iar cu fiecare 30 de metri pe care îi coborâm în subsol mai câştigăm un grad. 

Cerere ofertă

Vă aşteptăm cu interes propunerile de colaborare, prin completarea formularului de mai jos. Pentru a vă răspunde cât mai adecvat, vă rugăm să alegeţi si tipul de lucrare de care sunteţi interesat.

CAPTCHA code